ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO USMF „Nicolae Testemițanu” a încheiat un Memorandum cu MENSANA

13:51 | 08.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a încheiat un Memorandum de înțelegere cu proiectul moldo-elvețian MENSANA, comunică MOLDPRES.

Documentul are drept scop consolidarea competențelor și abilităților studenților, medicilor rezidenți, cadrelor didactice, lucrătorilor medicali în domeniul sănătății mintale în cadrul educației medicale inițiale, postuniversitare și de formare continuă.

Memorandumul a fost semnat de către rectorul Emil Ceban și Victoria Condrat, manager local al proiectului moldo-elvețian MENSANA. 

Astfel, părțile vor organiza în comun programe de formare și traininguri, vor dezvolta și fortifica bazele clinice în cadrul centrelor comunitare de sănătate mintală, precum și vor adapta, diversifica și îmbunătăți materiale educaționale și platformele de resurse digitale în domeniul sănătății mintale.

Proiectul MENSANA – „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova” se desfășoară cu susținerea Guvernului Elveției, conform necesităților de reformare stabilite de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova. Începând cu anul 2014, proiectul facilitează implementarea reformei serviciilor de sănătate mintală în Moldova, pentru ca persoanele cu probleme de sănătate mintală să beneficieze de servicii conform necesităților, precum și să-și atingă obiectivele de recuperare.

img24003381

img24003381

img24003381

img24003381

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!