ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Mondială va acorda suport bugetar Republicii Moldova

13:54 | 08.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Banca Mondială, prin intermediul Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociației Internațională pentru Dezvoltare, vor acorda suport bugetar Republicii Moldova, comunică MOLDPRES. 

Astăzi, membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat avizul pentru inițierea negocierilor unor acorduri de împrumut și de grant pentru realizarea Programului „Operațiune politica de dezvoltare pentru sprijinirea creșterii și rezilienței în Moldova”.

Astfel, Banca va acorda țării noastre un împrumut în valoare de 40 de milioane de dolari. De asemenea, Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 15,5 milioane de dolari.

Banii vor fi utilizați pentru finanțarea necesităților bugetului de stat.

Maturitatea maximă a împrumutului este de 20 de ani, inclusiv perioada de grație de până la 19,5 ani. Banii vor fi debursați într-o singură tranșă.

img24003382

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!