ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii vor asigura ordinea publică la evenimentele dedicate Zilei Europei

14:20 | 08.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Polițiștii vor asigura ordinea publică și supravegherea circulației rutiere la evenimentele desfășurate mâine cu ocazia Zilei Europei. Acțiunile vor avea loc în capitală și în alte localități ale țării, informează MOLDPRES.

Pentru evitarea incidentelor neplăcute, Inspectoratul General al Poliției (IGP) recomandă cetățenilor să evite orice situație de conflict, mesajele cu tentă politică și cele care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni care pot pune în pericol siguranța cetățenilor.

„Este important să respectați normele legale cu privire la ordinea și securitatea publică, precum și consumul de alcool. Nu purtaţi arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte care pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor. Evitați purtarea genților voluminoase și a ghiozdanelor care pot crea suspiciuni. Evitați să luați la evenimente obiecte de valoare și aveți grijă de bunurile personale. Nu luați copiii în mulțime”, a precizat IGP.

Totodată, pentru ca traficul rutier să se desfășoare fără impedimente: evitați străzile pe care va fi restricționată circulația și optați pentru deplasarea pe străzile adiacente; respectați cerințele legale ale polițiștilor; nu parcați mașinile în locuri interzise și nu lăsați bunuri de valoare în interiorul acestora; fiți prudenți la trecerile pentru pietoni; optați pentru transportul public; nu urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice.

De asemenea, dacă observați persoane sau acțiuni suspecte informați imediat poliția. Dacă sunteți martorii unei situații de perturbare a ordinii publice formați imediat numărul unic 112 sau anunțați cel mai apropiat polițist.

img24003383

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!