ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noile inițiative de mediu din Bălți au fost discutate în cadrul unei noi ședințe organizată de EcoContact

16:44 | 20.05.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Membrii platformei locale de mediu s-au întrunit la finele săptămânii trecute într-o nouă ședință, în cadrul căreia au fost discutate proiectele de regulamente și programe de mediu din municipiul Bălți. Ședința a fost organizată de către A. O. EcoContact, care asigură secretariatului platformelor locale de mediu - activitate desfășurată în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, implementat de către AO EcoContact, cu suportul Suediei, transmite MOLDPRES.

La ședință au participat reprezentanți ai organelor de drept, inspectori de mediu, activiști civici. În cadrul întrunirii au fost discutate mai multe documente locale, inclusiv proiectul regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare, proiectul Programului municipal de adaptare la schimbările climatice până în anul 2030, proiectul Regulamentului privind întreținerea spațiilor verzi pe teritoriul municipiului.

Totodată, au fost enunțate rezultatele activității juriștilor platformelor locale, care au acordat asistență gratuită autorităților publice locale (APL) din Bălți în vederea avizării actelor și participării la ședințele de prezentare a proiectelor. Astfel, EcoContact a participat la trei consultări publice, oferind trei avize. De asemenea, APL din localitățile Sadovoe și Elizaveta au solicitat asistență în actualizarea a câte patru regulamente de mediu.

La finele anului 2023, au fost create șapte platforme locale de mediu, în raioanele Cahul, Căușeni, Fălești, Hâncești, Ștefan Vodă, Ialoveni și municipiul Bălți, activitatea cărora vizează asigurarea unei guvernanță și justiție în materie de mediu.

 

img24003709

img24003709

img24003709

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!