ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Salvatorii atenționează asupra măsurilor de precauție pe vreme caniculară

15:33 | 23.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a atenționat populația să ia măsuri de prevenție în perioada caniculară. Pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscată, transmite MOLDPRES.

Salvatorii s-au adresat în mod special persoanelor care aleg să meargă în spații de agrement. “Solicităm oamenilor să nu aprindă ruguri, mangaluri şi să opteze pentru spații destinate special acestor activități”, indică IGSU.

De asemenea, în vederea evitării tragediilor în preajma bazinelor acvatice, salvatorii atenționează populația să excludă scăldatul în locuri neautorizate și necunoscute, să nu opteze pentru scăldat în stare de ebrietate sau pe timp de noapte și să supravegheze strict minorii în preajma lacurilor și râurilor din țară.

“În condiții de temperaturi ridicate ale aerului, specialiștii îndeamnă persoanele să evite aflarea îndelungată la soare, în special între orele 11:00 – 17:00, să evite efortul fizic și să opteze pentru haine din țesături naturale”, menționează sursa citată. În caz de situații de risc, oamenii pot apela la Serviciul 112.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile se așteaptă temperaturi caniculare, ajungând până la 33 de grade Celsius.

foto: IGSU

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!