ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ședința Comisiei Unificate de Control a fost blocată de reprezentanții Tiraspolului

16:57 | 24.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. La 24 iunie delegațiile părților s-au întrunit la Bender pentru a discuta problemele din Zona de Securitate. Ședința ordinară săptămânală urma să fie condusă de reprezentanții Federației Ruse, a comunicat agenției MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

În debutul reuniunii erau preconizate dezbateri în ceea ce privește situația creată începând cu după-amiaza zilei de 23 iunie curent, la unul din posturile structurilor transnistrene amplasate ilegal la intrarea în Bender dinspre satul Varnița.

Reprezentanții Tiraspolului au cerut în mod ultimativ examinarea acestei încălcări sub aspect denaturat. Delegația Republicii Moldova a insistat ca observatorii militari să se deplaseze la fața locului pentru documentarea regulamentară a situației de moment, iar subiectul să fie discutat, alături de alte probleme de interes sporit, în cadrul ședinței ordinare conform regulamentului de activitate a Comisiei Unificate de Control.

Nemulțumiți de neacceptarea cerințelor lor ultimative, exponenții Tiraspolului au părăsit sala de negocieri.

Drept consecință, ședința ordinară a Comisiei Unificate de Control a fost compromisă.

Delegația Republicii Moldova dezaprobă tentativele părții transnistrene de a impune condiții categorice unilaterale în activitatea Comisiei Unificate de Control.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control își reiterează poziția bazată pe necesitatea menținerii stabilității și ordinii publice în Zona de Securitate, eliminării oricăror factori de tensiune, asigurării liberei circulații și realizării altor drepturi fundamentale ale cetățenilor.

foto: Biroul politici de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!