ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

15 ucraineni vor fi plasați în carantină după ce au fost prinși la frontieră cu teste false la COVID-19

11:28 | 21.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. 15 pasageri ai unui microbuz de rută, toți cetățeni ai Ucrainei, au fost plasați în carantină după ce au prezentat polițiștilor de frontieră moldoveni din punctul de trecere Criva – Mamaliga, teste PCR Covid-19 false, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, incidentul a fost înregistrat ieri, pe direcția de intrare în țară. Pe lângă conducătorul auto, în microbuzul de rută se aflau 15 cetățeni ucraineni. După identificarea persoanelor, angajatul instituției de frontieră a solicitat celor care nu-și doresc să fie plasați în autoizolare să prezinte un document care i-ar scuti de aceasta.

Astfel, fiecare pasager a prezentat câte un test PCR Covid-19 cu rezultatul negativ. În urma examinării cu tehnica din dotare, toate testele au fost identificate cu semne de falsificare și anume: lipsa elementelor de protecție a hârtiei, iar în urma scanării codului QR nu se afișau datele oficiale a laboratorului medical care le-ar fi eliberat. Contactați, reprezentanții centrului medical din Ucraina au infirmat că ar fi emis astfel de teste. Mai mult, au menționat ei, blancul nu coincide cu cel original.

Cetățenilor ucraineni li s-a autorizat intrarea în Republica Moldova, nu înainte de a completa fișa epidemiologică și de a semna declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare.

foto: Poliția de Frontieră

img21005253

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!