ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală va apărea un nou cartier de locuințe

10:05 | 28.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a votat Planul Urbanistic Zonal pentru 19 hectare din sectorul Ciocana, unde vor fi construite mai multe blocuri de locuințe, transmite MOLDPRES.

După mai multe dezbateri, consilierii municipali au aprobat ieri planul urbanistic respectiv, care oferă posibilitate dezvoltatorilor imobiliari să înalțe un nou cartier de locuit dîn sectorul Ciocana, zona Bucovina.

Potrivit arhitecților, terenul în cauză nu este deocamdată valorificat deoarece o parte din el prezintă potențial de alunecări. În aceste condiții, pentru construcția viitoarelor blocuri este necesară efectuarea unor lucrări inginerești de consolidare a terenului.

În același timp, datorită prezenței pe acest teren a liniei electrice de înaltă tensiune, care nu poate fi reamplasată se planifică crearea unei zone de protecție.

În viitorul cartier se planifică construirea unor blocuri de locuințe cu înălțime mai ridicată care vor fi amplasate de-a lungul bulevardului Mircea cel Bătrân, iar în interior vor fi înălțate blocuri conform codului R7 (3-9 nivele). Complexele de locuit din cartier vor avea o suprafață cuprinsă între 1.44 ha-3 ha. Proiectul prevede coridoare verzi, piste pentru bicicliști, terenuri de joacă, parcări auto subterane și spații verzi.

Se preconizează că numărul de locuitori ai acestui cartier va constitui 11 400 persoane, dintre care peste o mie de copii. Din acest motiv, a fost planificată construirea în paralel a două grădinițe și a unei școli. 

foto: proiectari.md

img21005440

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!