ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Națională va organiza o tabără online de educație financiară

15:57 | 05.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Banca Națională a Moldovei și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” organizează pentru tinerii de peste 16 ani cea de-a doua ediție a Taberei de educație financiară „Dă sens banilor”, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al băncii centrale, persoanele cu vârsta de peste 16 ani au posibilitatea să participe, în perioada 9-13 august, la un eveniment în format online conceput să-i reunească pe cei care doresc să își dezvolte cultura financiară.

Tabăra de educație financiară include cinci sesiuni, a câte 90 de minute fiecare, pe diverse subiecte din domeniul financiar-bancar. Acestea vor ajuta participanții să înțeleagă mai bine cum funcționează sistemul financiar, care este rolul Băncii Naționale a Moldovei, la ce trebuie să fie atenți atunci când iau un credit, cum să folosească în siguranță metodele de plată fără numerar ș.a.

Instruirea va avea loc pe platforma ZOOM, în limba română. La final, participanții la toate sesiunile vor primi câte un certificat de participare. Persoanele interesate se pot înregistra, completând până la data de 5 august inclusiv formularul online, indicând adresa electronică la care urmează să fie expediate datele de acces la eveniment.

Organizatorii își propun ca atelierul de lucru să aducă mai multă claritate în înțelegerea lumii financiare moderne ce solicită tuturor zi de zi decizii optime, pentru a face viața fiecăruia în parte mai ușoară și mai bună din perspectiva incluziunii financiare.

foto: BNM

img21005667

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!