ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână răcoros şi liniștit

15:11 | 06.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. După două zile de instabilitate atmosferică, meteorologii prognozează un sfârșit de săptămână liniștit, cu valori termice relaxante pe fundalul caniculei din ultima perioadă, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, sâmbătă, 7 august, se așteaptă între 23-28 grade Celsius, ziua, şi 13-18 grade – noaptea.

Duminică, vremea se va încălzi puțin, iar termometrele vor indica până la 30 de grade, ziua, şi până la 18 grade, noaptea. Precipitații în acest weekend nu se prevăd.

În luna august, temperatura medie lunară a aerului variază pe teritoriul Republicii Moldova de la +19ºC la nord până la +21ºC la sud. Cea mai rece lună august pentru toată perioada de măsurători instrumentale a fost în anul 1976, când temperatura medie lunară a aerului s-a încadrat între +15,3ºC (Briceni) şi +17,8ºC (Tiraspol, Comrat). Cea mai caldă lună august a fost în anii 1992, 2010 şi 2015, când temperatura medie lunară a aerului a oscilat în teritoriu între +22,9ºC (Briceni) şi +25,7ºC (Comrat).

foto: dianacooper.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!