ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A demarat procesul de autorizare a plăților directe pe cap de animal

10:53 | 17.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) a început de ieri să recepţioneze cererile de acordare a plăților directe pe cap de animal în sumă de peste cinci mil de lei, suport oferit crescătorilor de animale din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Astfel, AIPA și-a onorat angajamentul asumat săptămâna trecută de a urgenta procesul de autorizare a plăților directe pe cap de animal, transmite MOLDPRES.

“În condițiile în care sectorul zootehnic a fost puternic afectat de secetă în vara anului trecut, producătorii agricoli mizează pe ajutorul din partea statului, care le-ar soluționa o parte din problemele cu care se confruntă crescătorii de animale”, indică AIPA.

În urma discuțiilor, organizate acum o săptămână de către AIPA în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, reprezentanții asociațiilor de profil din sectorul zootehnic au intervenit cu rugămintea ca, în procesul de examinare a cererilor, termenul limită per etapă să fie diminuat, iar plățile să înceapă în a doua jumătate a lunii august. Astfel, pe 16 august  au fost deja autorizate primele dosare spre plată.

Plata directă per cap de animal se acordă o singură dată pe an, pentru deținătorii de animale cu specia bovine, ovine, caprine. Sunt pasibile spre plata directă animalele înregistrate și exploatate în fermele zootehnice amplasate în extravilan.

După primul apel desfășurat, AIPA a recepționat 416 cereri de acordare a plăților directe per cap de animal dintre care 197 pentru deținătorii de bovine, 128 - ovine și 91 - deținătorii de caprine. De plăți directe per cap de animal urmează să beneficieze 322 deținătorii de animale.

Foto: AIPA

img21005970

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!