ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu șefa biroului BERD

10:53 | 13.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu șefa biroului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în Republica Moldova, Angela Sax, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cadrul discuției au fost trecute în revistă proiectele investiționale finanțate de BERD, care sunt în derulare în sectorul public. Este vorba, în special, de proiecte de reabilitare a drumurilor, care se află în faza a IV-a de realizare și proiectul de reabilitare a infrastructurii feroviare.

La fel, au fost examinate proiectele legate de eficiența energetică, reabilitarea rețelelor de transport electric și interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România.

Au fost analizate și prevederile viitorului proiect de management al deșeurilor solide care vine să contribuie la îmbunătățirea serviciilor în acest domeniu la nivel național. Totodată, s-a convenit ca echipele de la Guvern și de la BERD să revadă conceptele proiectelor și studiile de fezabilitate aferente pentru a putea lua decizii corecte în sensul încheierii unor noi proiecte și acorduri. 

Pe final s-au adus în discuție detaliile participării ambelor părți în Consiliul de Directori al BERD - un eveniment desfășurat online pe parcursul a două zile, care înlocuiește tradiționala vizită de consultare a Consiliului spre sfârșitul strategiei de livrare a BERD în țările de operațiuni.

Foto: Guvern

img21006686

img21006686

img21006686

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!