ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova participă la cea de-a 71-a sesiune a Comitetul Regional OMS pentru Europa

10:22 | 14.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. În perioada 13-15 septembrie, miniștrii Sănătății și reprezentanții de nivel înalt ai celor 53 de state membre din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății, împreună cu organizațiile partenere și societatea civilă, participă online la cea de-a 71-a sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al OMS, ce are loc la Copenhaga, Danemarca, comunică MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, pentru al doilea an consecutiv subiectul principal discutat la întrunire este pandemia COVID-19, măsurile de răspuns, lecțiile învățate și pregătirea pentru următoarea pandemie.

În intervenția sa la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Zinaida Bezverhni a mulțumit pentru sprijinul constant oferit de OMS și partenerii internaționali în lupta cu pandemia COVID-19, menționând că Republica Moldova are obiective ambițioase de a consolida sistemul de sănătate prin asigurarea populației cu servicii de sănătate accesibile, eficiente și echitabile.

„Suntem acum la momentul potrivit pentru a pune în aplicare ceea ce am învățat din pandemie, de a implementa reforme mai bune și de a îmbunătăți sistemul de sănătate al țării noastre. Ne propunem să investim în dezvoltarea strategică și consolidarea sănătății publice și a asistenței medicale primare, prin utilizarea instrumentelor digitale, care vor contribui esențial la îmbunătățirea calității serviciilor, nu doar în perioada pandemiei”, a subliniat secretarul de stat.

Printre subiectele care vor mai fi abordate în cadrul evenimentului sunt: reinventarea asistenței medicale primare și regândirea priorităților în sănătate, monitorizarea implementării Programul european de activitate, cu accent pe imunizare și sănătatea mintală, precum și consolidarea OMS din punct de vedere politic, tehnic și financiar, etc. De asemenea, pe parcursul acestor zile, vor fi desfășurate o serie de conferințe pe subiectele: forța de muncă din domeniul sănătății și asistenței sociale, schimbările climatice și sănătatea, accesul la medicamente, alfabetizarea în materie de sănătate, politicile privind prevenirea consumului de alcool ș.a.

Comitetul Regional pentru Europa al OMS este organul decizional al OMS, în cadrul căruia se decid politicile și strategiile de sănătate regionale și se monitorizează activitatea organizației în regiune, inclusiv cea bugetară.

Foto: MS

img21006716

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!