ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost operate redistribuiri de alocații pentru asigurarea plăților salariale în sectorul bugetar

10:13 | 04.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri a aprobat ieri repartizarea și redistribuirea unor alocații prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2021. Astfel, din alocațiile bugetare (170 milioane de lei) aprobate pentru salarizarea în sectorul bugetar se repartizează bugetelor locale 134,2 mln de lei pentru achitarea salariilor angajaților din sistemul educațional până la finele anului curent, transmite MOLDPRES.

Mijloacele financiare propuse pentru alocare sunt destinate prioritar instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal, care se finanțează în bază de cost standard per elev conform Hotărârii Guvernului. În acest sens s-a propus o derogare temporară de la regula generală, care va permite suplimentarea bugetelor instituțiilor de învățământ cu alocații în volume concrete, estimate pornind de la necesarul de cheltuieli la nivel de fiecare instituție. 

De asemenea, proiectul prevede că economiile acumulate de către autorități la măsurile ce țin de organizarea odihnei de vară a copiilor și adolescenților, desfășurarea olimpiadelor și examenelor de absolvire să fie utilizate la fel, pentru acoperirea insuficienței la cheltuielile de personal.

Proiectul mai prevede redistribuiri de alocații în sumă de 9,8 mln de lei de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale către Ministerul Economiei, precum și în sumă de 700 mii lei de la Cancelaria de Stat către Ministerul Sănătății în scopuri de stimulare a lucrătorilor medicali.

img21008331

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!