ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tineri de pe ambele maluri ale Nistrului au creat o platformă de colaborare în domeniul afacerilor

10:11 | 24.10.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Un număr de 41 de tineri de pe ambele maluri al Nistrului au lucrat asupra planurilor de dezvoltare a afacerilor şi au creat o platformă de colaborare ce va facilita dezvoltarea parteneriatelor viitoare pentru tinerii antreprenori , informează MOLDPRES. 

Tinerii s-au reunit în cadrul unei conferinţe organizate de AXA Management Consulting şi Camera de Comerţ şi Industrie din regiunea transnistreană. Evenimentul face parte dintr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi PNUD în cadrul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a încrederii”. 

Participanţii au fost selectaţi în baza unui concurs de planuri de afaceri, destinat tinerilor cu vîrste cuprinse între 18 şi 35 de ani. Persoanele selectate, pe lîngă un grant de pînă la 15 mii de dolari SUA, beneficiază de consultanţă individuală pentru o perioadă de 10 luni şi de asistenţă pentru procurarea echipamentelor şi materiei prime necesare pentru demararea sau dezvoltarea afacerilor. Pînă în prezent, cei 41 de beneficiari de pe ambele maluri ale Nistrului au procurat echipamentele necesare şi au demarat afacerile cu succes, creînd deja 150 de locuri noi de muncă. 

Prin Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, Uniunea Europeană şi PNUD sprijină financiar şi tehnic activităţile comune ale oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului în cinci domenii-cheie: dezvoltarea afacerilor, a societăţii civile, renovarea infrastructurii sociale, ocrotirea sănătăţii şi protecţia mediului ambiant. Acest Program este implementat în perioada 2012-2015, cu un buget total de 10,6 milioane de euro.

img14000350

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!