ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA vor oferi 10 mln de dolari pentru sporirea securităţii interne a R. Moldova

12:29 | 05.11.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Departamentul de Stat al SUA a elaborat un amendament la bugetul pentru operaţiuni externe pentru anul 2015, prin care alocă zece milioane de dolari Republicii Moldova pentru a spori securitatea internă, informează MOLDPRES. 

Potrivit textului documentului, aceste mijloace „vor ajuta Republica Moldova să facă faţă atentatelor la securitatea acesteia, precum şi să-şi dezvolte capacitățile necesare pentru a îmbunătăți securitatea frontierelor”.

În particular, amendamentul prevede alocarea din bugetul pentru operaţiuni externe al SUA a sumei de 75 de milioane de dolari pentru Ucraina, Georgia şi Republica Moldova „cu scopul de a susține reforma sectorului de securitate în regiunile afectate de recentele acțiuni ale Rusiei”. 

De la obţinerea independenţei, Republica Moldova a beneficiat de asistenţă din partea SUA în sumă de peste un miliard de dolari pentru implementarea diferitor proiecte şi programe.

img14000721

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!