ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat Strategia naţională de dezvoltare a sectorului de tineret 2020

17:34 | 07.11.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi Strategia naţională de dezvoltare a sectorului de tineret 2020 şi planul de acţiuni privind implementarea acesteia, informează MOLDPRES.

Scopul Strategiei este „de a dezvolta şi consolida sectorul de tineret pe parcursul următorilor șase ani, contribuind la crearea unui mediu adecvat realizării vieţii personale şi profesionale a fiecărui tînăr, inclusiv a celor din grupurile cu posibilităţi reduse”. 

Pentru asta, autorităţile îşi propun să contribuie la creșterea nivelului de implicare a tinerilor în procesul de consolidare a democrației participative, la formarea cunoștințelor și comportamentelor necesare pentru integrarea cît mai reușită a tinerilor în societate, la dezvoltarea oportunităților antreprenoriale și de angajare în rîndul tinerilor, la dezvoltarea infrastructurii sectorului de tineret și a mecanismelor de suport în asigurarea calității lucrului de tineret. 

Printre acţiunile care urmează a fi realizate se numără adoptarea unei noi legi cu privire la tineret, constituirea Agenției de Acreditare și Asigurare a Calității Serviciilor pentru Tineri, organizarea de programe de mentorat pentru tinerii  antreprenori, adoptarea politicilor de stimulare a angajării tinerilor absolvenți în cîmpul muncii.
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!