ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE a lansat trei proiecte de asistenţă tehnică pentru sectorul justiţiei din R. Moldova

12:48 | 17.11.2014 Categorie: Politică

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană a lansat astăzi la Chişinău trei proiecte de asistenţă tehnică pentru reformarea sistemului de justiție din Republica Moldova, informează MOLDPRES. 

Aceste proiecte au drept scop reformarea sistemului judiciar, a instituţiilor de investigaţie şi a sistemelor de probaţiune din Republica Moldova. 

Cu ocazia evenimentului de lansare, premierul Iurie Leancă a menţionat că pentru reformarea sectorului justiţiei, este necesară implicarea profundă a partenerilor externi. 

„Mă bucur că avem parte de o susţinere constantă din partea structurilor europene. Doar astfel, vom ajunge la nivelul în care oamenii să se simtă protejaţi şi respectaţi de instituţiile statului”, a menţionat Leancă. 

Ambasadorul Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, a afirmat că acum este cel mai important moment pentru implementarea reformelor în sectorul justiţiei. 

„Odată cu aplicarea prevederilor Acordului de Asociere dintre R. Moldova şi UE, în ţară vor veni numeroşi investitorilor străini. Primul lucru, pe care aceştia îl vor analiza, va fi sectorul justiţiei, care trebuie schimbat prin reforma procuraturii, a sistemului de probaţiune şi combaterea corupţiei”, a punctat Tapiola. 

Pentru cele trei proiecte lansate astăzi şi altul iniţiat în luna aprilie 2014, UE a acordat zece milioane de euro. 

img14001079

img14001079

img14001079

img14001079

img14001079

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!