ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA au îndemnat liderii politici de la Chişinău să grăbească formarea unui nou Guvern

13:13 | 02.12.2014 Categorie: Politică

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Statele Unite ale Americii au felicitat poporul Moldovei cu ocazia desfăşurării alegerilor parlamentare din 30 noiembrie curent şi au îndemnat liderii politici de la Chişinău să formeze cît mai rapid un nou Guvern, comunică MOLDPRES. 

Potrivit unei declaraţii a adjunctului purtătorului de cuvînt al Departamentului de Stat al SUA Marie Harf, “Statele Unite încurajează liderii R. Moldova să se grăbească să formeze un nou Guvern care va servi poporul Moldovei prin combaterea corupției, promovarea reformelor, care aduc beneficiile integrării europene, și prin găsirea unei soluționări pașnice pentru conflictul transnistrean”. Sursa citată a adăugat că “viitorul Moldovei aparține poporului Moldovei, iar SUA așteaptă cu nerăbdare să conlucreze cu noul Guvern”.

Totodată, Marie Harf şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu decizia de a exclude un concurent din campania electorală. "Oficiul Instituiții democratice și drepturile omului al OSCE (ODIHR) a menționat că la nivel tehnic desfășurarea alegerilor a fost în concordanță cu normele și standardele internaționale. Noi împărtășim îngrijorarea ODIHR în legătură cu decizia Comisiei Electorale Centrale de a scoate din buletinul de vot un partid politic doar cu cîteva zile înainte de ziua alegerilor”, este specificat în declaraţie.

img14001629

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!