ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polonia a ratificat Acordul de Asociere dintre R. Moldova şi UE

10:05 | 06.12.2014 Categorie: Politică

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul Poloniei a ratificat ieri, cu unanimitate de voturi, Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, informează MOLDPRES.

Preşedintele Parlamentului polonez, Radoslaw Sikorski, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că alegerile din 30 noiembrie din Republica Moldova au fost cîştigate de partidele pro-europene şi a urat succes ţării noastre în apropierea de UE.

Ministrul adjunct de externe al Poloniei, Tomasz Orlowski, a menţionat în cadrul unei adunări a Seimului, că R. Moldova a întreprins cu succes reforme și are nevoie de un semnal suplimentar din partea UE care să o asigure că "viitorul său este unul european".

La sfîrşitul lunii noiembrie, alte două ţări, Suedia şi Ungaria, au ratificat Acordul de Asociere dintre ţara noastră şi UE. Astfel, pînă în prezent, documentul a fost ratificat de către zece ţări membre ale UE: România, Letonia, Malta, Estonia, Lituania, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Suedia şi Polonia.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat la 27 iunie 2014 şi a fost ratificat de Parlamentul de la Chişinău la 2 iulie curent, procedură pe care urmează să o îndeplinească toate statele membre ale UE. 

img14001763

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!