ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Operatori regionali din R. Moldova au prezentat oferte de turism în zona Dunării şi Prutului Inferior

11:37 | 07.12.2014 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Reprezentanţi ai instituţiilor de dezvoltare şi promovare a turismului din R. Moldova şi-au demonstrat recent ofertele pentru zona Dunării şi Prutului Inferior în cadrul unei reuniuni regionale desfăşurate în orașul Tulcea (România). Ulterior, aceste oferte urmează să fie prezentate operatorilor de resort ca parte a activităților Centrului de competență al Dunării-DANUBEPARKS şi vor fi expuse la Tîrgul Internațional de Turism de la Berlin din 2015, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Agenţiei de Stat „Moldsilva”, la întrunirea de la Tulcea au participat reprezentanţi din R. Moldova, Ucraina şi România, interesaţi de dezvoltarea şi promovarea turismului în Delta Dunării şi regiunea Prutului Inferior. La forum ţara noastră a fost reprezentată de specialişti de la Rezervația Naturală „Prutul de Jos”, Agenția de Cooperare Transfrontalieră și Integrare Europeană (Cahul), ONG-uri de profil, precum şi de administratorii ariilor naturale protejate.  

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului transnațional Centrul internaţional de competență al Dunării-DANUBEPARKS Biodiversitate și Turism. Programul este implementat de către administrația Rezervației „Delta Dunării” și 15 parteneri din rețeaua DANUBEPARKS.

Scopul proiectului constă în dezvoltarea ofertelor de turism în natură pe teritoriile ariilor protejate, integrarea lor în traseele transnaționale și promovarea  acestora de către operatorii de turism. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!