ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BNM afirmă că situația pe piața valutară este normală

19:27 | 17.12.2014 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Situația pe piața valutară este normală, se menţionează într-un comunicat al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), remis spre difuzare agenţiei MOLDPRES.

Potrivit acestuia, "pe parcursul zilei de 17 decembrie 2014, inspectorii BNM au efectuat verificări la 83 de unități de schimb valutar și nu au identificat probleme. Punctele de schimb valutar cumpără și vînd valută în regim normal. BNM urmărește situația pe piața valutară și intervine prin vînzarea de valută către băncile licențiate pentru a le asigura cu lichidități". 

"Astăzi, 17 decembrie, BNM a vîndut băncilor licențiate suma de 30 milioane USD, iar de la începutul lunii decembrie - suma de 115 milioane USD. Rezervele valutare sînt suficiente pentru a absorbi șocurile externe", se mai precizează în comunicatul BNM.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!