ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Profesorul universitar Boris Boguș a lansat cartea ”Humanus virtutis”

16:26 | 17.01.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Șeful Catedrei educație fizică și sport a Universităţii de Stat din Moldova (USM) Boris Boguș, doctor în filozofie, autor al mai multor monografii cu diferite tematici, a lansat ieri cartea ”Humanus virtutis”, relatează MOLDPRES.

Lucrarea este alcătuită, în temei, din informațiile, articolele, impresiile de călătorie, analizele publicate în ziarul "Universitatea" în ultimii zece ani. ”Boris Boguș este un caracter cu totul deosebit. El are temperamentul omului care pășește mereu prin viață filozofic, voios. A muncit enorm pentru prestigiul său inclusiv prin această carte”, a subliniat moderatorul festivității Efim Josanu, jurnalist, scriitor, președintele onorific al Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS).

”Administrator, manager, antrenor, psiholog, absolvent a patru instituții de învățămînt superior, autor de cărți – iată o cale parcursă demnă de toată lauda, aprecierea semenilor”, a remarcat în mesajul său de salut Leonid Bujor, consilierul Premierului în exerciţiu Iurie Leancă, care a oferit autorului cărții Diploma de gradul întîi a Guvernului.

Protagonistul a fost distins și cu Diploma de Onoare a Ministerului Culturii, oferită de viceministrul în exercițiu Gheorghe Postică. Pe marginea creației, activității sale au vorbit prorectorul USM pentru activitate didactică Otilia Dandara, prim-vicepreședintele CNOS Nicolae Piatac, șeful Catedrei psihologie a USM Vladimir Guțu, oenologul Boris Găină, prieteni, consăteni.

Boris Boguș este născut pe 5 ianuarie 1955 la Sadova (Călărași). A efectuat stagii de perfecționare profesională internațională la Budapesta (1996), Elveția (1997, 2000), Barcelona (1998), Manchester (1999), Cairo (2008). A fost bursier FIFA ”Dr. Joao Havelange”. În colaborare cu Octavian Țîcu a editat cartea ”Nicolae Simatoc, legenda unui fotbalist basarabean de la Ripensia la FC Barcelona”.  

img15000306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!