ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a acceptat demisia mai multor deputaţi

14:18 | 20.02.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Parlamentul a luat act astăzi de demisia a 12 deputaţi. Aceştia au renunţat la mandat din cauza incompatibilităţii de funcţii, informează MOLDPRES.

Deputaţii vizaţi sînt comunistul Ion Tomai, care a ales să-şi păstreze postul de preşedinte al raionului Ocniţa şi liberal democratul Grigore Belostecinic, care a decis să rămînă în continuare în funcţia de rector al Academiei de Studii Economice a Moldovei. La mandatul de deputat au mai renunţat liberalii Dorin Chirtoacă, primar general al municipiului Chişinău, Veronica Herţa, şef al Direcţiei Finanţe a primăriei Chişinău, şi Mihai Moldovanu, şef al Direcţiei Sănătate a Primăriei capitalei.

Totodată şi deputaţii care au devenit miniştri în Guvernul Gaburici au depus mandatul de ales al poporului. Aceştia sînt liberal democraţii Natalia Gherman, Oleg Balan şi Maia Sandu şi democraţii Vasile Bîtcă, Vasile Botnari, Pavel Filip şi Monica Babuc.

În rezultat, au devenit vacante 12 mandate de deputat. Comisia Electorală Centrală urmează ca, în termen de 10 zile, să examineze candidaţii supleanţi de pe listele PCRM, PLDM, PDM şi PL şi să le înainteze Curţii Constituţionale pentru validarea mandatelor.

Tot astăzi, Parlamentul a decis eliberarea Verei Macinsckaia din funcţia de judecător al Curţii Supreme de Justiţie, în legătură cu atingerea plafonului de vîrstă.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img15001126

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!