ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chiril Gaburici a fost felicitat de omologul său rus, Dmitri Medvedev, cu prilejul alegerii în funcţia de premier

17:18 | 25.02.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farid Muhamedşin, i-a înmînat lui Chiril Gaburici, în cadrul unei întrevederi ce a avut loc astăzi la Guvern, mesajul de felicitare, adresat cu prilejul alegerii în funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova, din partea omologului său rus, Dmitri Medvedev, relatează MOLDPRES citînd Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

„Mizăm pe faptul că activitatea Dumneavoastră în această funcţie va contribui la dezvoltarea unui dialog constructiv moldo-rus şi la intensificarea colaborării bilaterale în diverse domenii”, se spune în mesajul şefului Guvernului de la Moscova.

Chiril Gaburici a menţionat importanţa dezvoltării relaţiilor moldo-ruse în toate domeniile de cooperare. „Acest dialog trebuie să fie construit pe bază de parteneriat, la nivel guvernamental, astfel încît să fie asigurată o cooperare eficientă în interesul cetăţenilor din cele două state”, a subliniat şeful Executivului.

La rîndul său, Ambasadorul Farid Muhamedşin a reiterat disponibilitatea ţării sale de a impulsiona realizarea mai multor proiecte de pe agenda bilaterală, precizînd că un rol important în acest sens îi revine comisiei interguvernamentale moldo-ruse.

În cadrul întrevederii, a fost abordat un spectru larg de subiecte, inclusiv vizînd colaborarea economică, asigurarea protecţiei sociale a cetăţenilor din cele două state, reglementarea transnistreană, relaţiile cultural-umane. Părţile s-au pronunţat pentru consolidarea relaţiilor bilaterale şi pentru menţinerea unui dialog constant.

(Editor: L. Alcază)

img15001248

img15001248

img15001248

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!