ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Raionul Taraclia va avea un statut special

15:18 | 03.04.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Raionul Taraclia ar putea fi primul raion din țară care primește statutul de raion național-cultural. Parlamentul a votat astăzi, în prima lectură, un proiect de lege care vizează completarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Proiectul a fost înaintat de un grup de deputaţi. Potrivit acestora, „raioanelor care au o importanță deosebită în domeniul economiei naționale, precum și pentru istoria sau cultura statului, prin lege li se poate atribui statutul de raion național-cultural”.

Autorii proiectului au menționat că raionul Taraclia a fost printre primele care a solicitat în repetate rînduri acordarea unui statut special. „Întru menținerea și protecția condițiilor de dezvoltare a identității naționale și culturale considerăm necesară acordarea prin lege a statutului de raion național-cultural pentru Taraclia”, se menționează în document.

În raionul Taraclia sînt peste 44 de mii de locuitori, printre care majoritatea bulgari, fiind urmați de moldoveni, găgăuzi, ucraineni, ruși ș.a.

Proiectul urmează să fie votat în a doua lectură.

(Reporter C. Russu, editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!