ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată prima aplicație mobilă cu destinațiile turistice ale R. Moldova

12:49 | 06.04.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) a lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, prima aplicație mobilă „Moldova Holiday”, care prezintă top 50 de atracții turistice din țară, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului ANTRIM, Natalia Țurcanu, aplicația servește drept ghid pentru turiștii străini care vin în R. Moldova și vor să călătorească pe cont propriu.

„În aplicație au fost incluse cele mai cunoscute vinării, monumente culturale și arhitecturale, muzee și mănăstiri din Moldova. Aici pot fi găsite informații generale despre destinații, localizarea acestora pe hartă, cu posibilitatea de a planifica o vizită, de a stabili și vizualiza traseul, precum și alte opțiuni”, a menționat Țurcanu.

Directorul Agenției Turismului, Nicolae Platon, a afirmat că aplicația respectivă a fost necesară întrucît „din numărul total de turiști doar 15 % vizitează R. Moldova prin intermediul turoperatorilor, restul fiind pe cont propriu”.

Aplicația mobilă „Moldova Holiday” poate fi descărcată gratuit pe orice telefon performant. Crearea serviciului a costat circa 6000 de dolari, oferiți de proiectul USAID CEED II.

În anul 2014 structurile de cazare turistică din țara noastră au găzduit în jur de 90 de mii de turiști, în mare parte din România, Ucraina și Federația Rusă.

(Reporter C. Russu, editor M. Jantovan)

img15002271

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!