ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Natalia Gherman a avut întrevederi cu prim-ministrul și ministrul de Externe ai Statului Qatar

08:23 | 14.04.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut ieri, la Doha, întrevederi cu prim-ministrul Statului Qatar, care deține și funcția de ministru al Afacerilor Interne, Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al-Thani, și ministrul Afacerilor Externe, Khalid Bin Mohammed Al Attiyah, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Discuțiile oficialilor au vizat interesul ambelor părţi de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniile politic și comercial-economic, în special fiind vorba de atragerea investiţiilor qatareze în infrastructura agro-industrială. Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit cooperarea în sfera energetică, inclusiv sub aspectul diversificării aprovizionării cu resurse energetice a R. Moldova.  Totodată, părțile au constatat existența unui potențial de cooperare în domeniul cultural și umanitar.

De asemenea, interlocutorii au convenit asupra necesităţii avansării dialogului politic prin schimbul de vizite la nivel înalt. Prim-ministrul Statutul Qatar a acceptat invitația ministrului Natalia Gherman de a efectua o vizită în Republica Moldova.

O delegație a Republicii Moldova, condusă de viceprim-ministrul Natalia Gherman, efectuează, în perioada 12-14 aprilie 2015, o vizită oficială în Statul Qatar.

(Editor A. Răileanu)

img15002431

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!