ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Începînd cu 17 iunie curent, R. Moldova va trece de la televiziunea analogică la cea digitală

09:08 | 22.04.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Republica Moldova va trece de la televiziunea analogică la cea digitală începînd cu data de 17 iunie curent. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Tranziția are loc datorită faptului că Republica Moldova și-a asumat un angajament internațional, în cadrul Acordului de la Geneva din 2006, care presupune că toate țările semnatare vor trece de la televiziunea analogică la cea digitală.

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a declarat în cadrul ședinței Executivului, că tranziția se va efectua treptat, în decurs de 3-4 ani. Astfel, începînd din 17 iunie, pe teritoriul țării va exista atît televiziunea analogică, cît și cea digitală.

Preţul unui adaptor, care permite recepţionarea emisiei digitale la un televizor obişnuit, este de aproximativ 40 de euro.

Televiziunea digitală se caracterizează prin calitatea mai bună a imaginii, mai multe programe TV, sunet stereo, imagini HD (de înaltă definiţie) şi posibilitatea de a privi filme cu cîteva coloane sonore sau subtitrate în mai multe limbi.

(Reporter C. Russu, editor A. Răileanu)

img15002571

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!