ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veteranii celui de-al Doilea Război Mondial vor primi ajutoare în mărime de 10 mii de lei

16:26 | 30.04.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. Veteranii celui de-al Doilea Război Mondial vor primi anual, în preajma zilei de 9 mai, ajutoare materiale unice în mărime de 10 mii de lei. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege adoptat astăzi de Parlament în lectura a doua, informează MOLDPRES.

Proiectul mai prevede că alocația lunară de stat primită de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial va creşte cu 300 de lei şi va constitui 700 de lei. Persoanele respective vor fi scutite de plata pentru serviciile comunale, vor beneficia de patru mii de lei pentru compensarea cheltuielilor destinate protezării dentare și „vor fi asigurate gratuit cu proteze, cîrje, ghete ortopedice, cărucioare, aparate auditive”.

Potrivit datelor oficiale, în prezent în Republica Moldova mai sînt în viaţă puțin peste o mie de participanţi la cel de-al Doilea Război Mondial.

(Reporter C. Russu, editor A. Răileanu)

img15002854

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!