ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Refuzul de a plasa în cîmpul muncii persoane cu dizabilități va fi sancționat

12:38 | 07.05.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mai /MOLDPRES/. Angajatorii care vor refuza să încheie un contract de muncă cu o persoană cu dizabilităţi, ce dispune de recomandări, vor fi amendaţi. Prevederea este inclusă într-un proiect de lege care a fost adoptat astăzi de Parlament în lectura a doua, informează MOLDPRES.

Potrivit proiectului, amenda în aceste cazuri va ajunge pînă la șapte mii de lei. Documentul mai prevede aplicarea unor amenzi de pînă la zece mii de lei pentru încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor cu dizabilități. 

Amenzi de pînă la opt mii de lei vor fi aplicate şi pentru neamenajarea mijloacelor de transport în comun, astfel încît acestea să poată fi folosite de către persoane cu nevoi speciale.

Legea urmează să intre în vigoare la data publicării, cu excepția unor articole.

(Reporter C. Russu, editor M. Jantovan)

 

img15002988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!