ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primii experţi internaţionali în domeniul anticorupţie, invitaţi de Prim-ministrul Chiril Gaburici, au venit la Chişinău

19:00 | 13.05.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut astăzi o întrevedere cu experţii Giorgi Arveladze, fost ministru al Economiei şi şef al Administraţiei Preşedintelui Georgiei, Mihail Saakaşvili, şi Giorgi Tskhakaia, ex-ministru al Justiţiei Georgiei, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Reformatorii au prezentat Premierului rezultatele unei analize complexe a situaţiei din Republica Moldova, în mod special fiind abordate riscurile corupţionale. Au fost examinate principalele cauze şi impedimente care au dus la creşterea percepţiei corupţiei în societate şi diminuarea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului.

Experţii au venit şi cu un set de recomandări în vederea redresării situaţiei, bazat pe experienţa şi măsurile aplicate în alte ţări, care au adus rezultate pozitive.

Premierul a trecut în revistă iniţiativele lansate de curînd în vederea realizării obiectivului prioritar - lupta cu corupţia. Chiril Gaburici a menţionat că asistenţa şi expertiza reformatorilor externi, care au înregistrat succese în domeniul anticorupţie, în diferite ţări, este foarte importantă pentru ţara noastră. Totodată, Prim-ministrul a precizat că va acţiona deschis şi transparent în acest proces, consultînd pe larg iniţiativele sale cu societatea civilă.

Interlocutorii au discutat despre măsurile care ar fi oportune pentru Republica Moldova şi au convenit asupra colaborării de mai departe, cu participarea reprezentanţilor instituţiilor de resort din ţara noastră şi experţi din alte ţări, inclusiv pe domeniile prioritare ale Guvernului Republicii Moldova – unitate naţională, supremaţia legii şi economie sustenabilă. 

(Editor L. Alcază)

img15003172

img15003172

img15003172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!