ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul General al Consiliului Europei a afirmat că Republica Moldova avansează în direcția corectă în implementarea reformelor

09:11 | 20.05.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut marţi o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, în marja participării la sesiunea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul discuțiilor a fost efectuat un schimb de opinii privind proiectele implementate din Planul de acțiuni privind susținerea reformelor democratice pentru 2013-2016 şi impactul cooperării dintre ţara noastră şi Consiliul Europei asupra agendei de integrare europeană. 

Totodată, a fost solicitată implicarea Consiliului Europei în soluționarea problemei școlilor moldovenești cu predare în grafie latină din stînga Nistrului.

La rîndul său, Secretarul General a menţionat cooperarea constructivă cu țara noastră. „Republica Moldova avansează în direcția corectă în implementarea reformelor”, a precizat oficialul.

Şefa diplomației de la Chişinău l-a invitat pe Thorbjørn Jagland să efectueze o vizită în Republica Moldova, în contextul aniversării, în iulie 2015, a 20 ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei. 

(Editor L. Alcază)

img15003338

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!