ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PLDM și PD au anunțat demararea negocierilor pentru crearea unei coaliții majoritare

10:28 | 15.06.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Liderii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Filat și Marian Lupu, au declarat ieri că începînd cu 15 iunie vor demara negocieri cu alte partide din Parlament în vederea constituirii unei coaliții majoritare de guvernare, informează MOLDPRES.

Vlad Filat a menționat, în cadrul unui briefing de presă, că îl va contacta astăzi pe liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, „pentru a purcede la crearea unei noi majorități parlamentare și la învestirea, cît mai rapidă, a unui nou Guvern”.

„Alegerile parlamentare anticipate ar însemna în situația actuală un dezastru pentru R. Moldova”, a specificat președintele PLDM.

La rîndul său, Marian Lupu, a menționat că va începe negocierile cu „acele formațiuni care în mod deschis vor susține prioritățile Guvernului în exercițiu”. Liderul PD a specificat că se referă în acest sens la Partidul Liberal și Partidul Comuniștilor din R. Moldova.

Săptămîna trecută, PL a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat că nu va face coaliție cu niciun partid din actuala guvernare „atîta timp cît în țară nu va fi pus în funcție un procuror din străinătate, iar cei vinovați de jaful de la Banca de Economii nu vor fi pedepsiți”. 

La finele săptămînii trecute, premierul Chiril Gaburici și-a dat demisia pe motiv că nu dorește ca „subiectul diplomei sale de studii să devină problemă națională”.

Astfel, actualul guvern de la Chișinău, învestit la 18 februarie, rămîne în exercițiul funcțiunii pînă la desemnarea unui nou prim-ministru.

(Reporter C. Russu, editor L. Alcază)

img15004047

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!