ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

„Ziua Portului Popular” va fi sărbătorită oficial

17:06 | 16.06.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, inițiativa de a institui „Ziua Portului Popular”, în scopul promovării și valorificării costumului tradițional, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului. 

Astfel, Guvernul a propus completarea Hotărîrii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova cu o prevedere nouă, care stabileşte că, anual, în a patra duminică a lunii iunie, în ţara noastră, va fi marcată Ziua Portului Popular. 

Costumul național, numit și Port Popular, este marcă a identității, un simbol care ne reprezintă alături de simbolurile de stat: stemă, drapel, blazoane. Cele mai recente evenimente dedicate acestuia, care au produs un impact major pentru societate, sînt Festivalul Iei şi Parada Portului Popular.

(Editor M. Jantovan)

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!