ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Ziua Portului Popular” va fi sărbătorită oficial

17:06 | 16.06.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, inițiativa de a institui „Ziua Portului Popular”, în scopul promovării și valorificării costumului tradițional, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului. 

Astfel, Guvernul a propus completarea Hotărîrii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova cu o prevedere nouă, care stabileşte că, anual, în a patra duminică a lunii iunie, în ţara noastră, va fi marcată Ziua Portului Popular. 

Costumul național, numit și Port Popular, este marcă a identității, un simbol care ne reprezintă alături de simbolurile de stat: stemă, drapel, blazoane. Cele mai recente evenimente dedicate acestuia, care au produs un impact major pentru societate, sînt Festivalul Iei şi Parada Portului Popular.

(Editor M. Jantovan)

 

img15004105

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!