ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oportunitățile comerciale dintre R. Moldova şi Pakistan au fost discutate la Chişinău

16:29 | 21.08.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Oportunitățile de afaceri și de atragere a investitorilor din Pakistan în Republica Moldova au fost examinate astăzi la Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Surse din cadrul CCI au precizat că subiecte în acest sens au fost discutate în cadrul unei întrevederi a vicepreședintelui CCI, Vladimir Didilica, cu consulul onorific al Republicii Moldova în Pakistan, Mian Mehmood. În context, au fost nominalizate domeniile de interes comun - industria textilă, IT și telecomunicațiile. Mian Mehmood, care anterior a condus Camera de Comerț și Industrie din Pakistan, și-a exprimat interesul de a coopera cu CCI a R. Moldova în scopul dezvoltării relațiilor comerciale dintre cele două țări, dar și a colaborării intercamerale.

De asemenea, părțile au stabilit un șir de obiective comune, printre care organizarea, în luna noiembrie a.c., a unei întrevederi a Consulului onorific al Pakistanului cu întreprinderile membre ale CCI, pentru a prezenta oportunitățile comerciale pakistaneze, a unei eventuale misiuni a oamenilor de afaceri moldoveni în Pakistan, în anul 2016, precum și participarea businessmenilor din Pakistan la Expoziția „Fabricat în Moldova".

Vladimir Didilica a exprimat interesul Camerei de a oferi operatorilor economici autohtoni o gamă cît mai largă de servicii, inclusiv acces la cele mai diverse piețe de desfacere. ”Chiar dacă este o destinație exotică pentru oamenii de afaceri din Moldova, Pakistanul poate oferi o serie de avantaje, mai ales în situația economică actuală”, a spus vicepreşedintele CCI.

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

img15005569

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!