ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorul municipiului Chișinău susține că procurorii trebuie să dețină statut de magistrat

14:03 | 14.09.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov, a criticat proiectul noii legi cu privire la procuratură și s-a arătat nemulţumit de componenţa grupului de lucru pentru elaborarea strategiei de reformare a procuraturii, informează MOLDPRES.

Ion Diacov a declarat, în cadrul unei conferințe de presă de astăzi, că noua lege a Procuraturii ”ar trebui să conțină un punct prin care procurorilor să le fie atribuit statutul de magistrat. Doar așa cu adevărat se vor produce schimbări majore în sistemul judiciar”, a spus Diacov.

Potrivit oficialului, ”legea actuală a Procuraturii nu trebuie modificată în totalitate și radical, întrucît aceasta conține unele compartimente ce asigură buna funcționare și care delimitează clar atribuțiile procurorilor”.

La fel, Ion Diacov a subliniat că deși proiectul noii legi cu privire la Procuratură conține unele idei și soluții performante de combatere a corupției, acestea ”nu acoperă problemele principale cu care se confruntă instituția”.

Totodată, procurorul municipiului Chișinău a menționat că pentru a reforma cu adevărat acest organ ”este necesar de a implementa un model funcțional în sistemul judiciar precum există în țările europene”.

Procurorul a mai venit cu un set de recomandări și concluzii către deputații din Parlament, pe care i-a îndemnat să le ia considerare la definitivarea proiectului.

Proiectul noii legi cu privire la procuratură a fost adoptat în prima lectură de către Parlament și urmează să fie adoptat în lectură finală.

(Reporter P. Beregoi, editor L. Alcază)

img15006054

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!