ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Apărării va deschide un Muzeu al ocupației sovietice

13:36 | 16.09.2015 Categorie: Societate

Chișinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Un muzeu al ocupației sovietice urmează să fie creat în cadrul Centrului de Cultură și Istorie Militară, conform unui ordin semnat astăzi de ministrul Apărării, Anatol Șalaru, informează MOLDPRES.

Potrivit ministrului Șalaru, crearea noului muzeu este dictată de ”necesitatea educării militaro-patriotice a tinerei generații”, iar primul exponat al viitoarei expoziții va fi tancul T-34, care a fost demontat astăzi de pe un postament dislocat pe teritoriul brigăzii de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”.

Anatol Şalaru a menționat că Muzeul ocupației sovietice este necesar pentru ca tinerii să cunoască adevărul istoric şi consecințele acestei perioade. Ministrul a declarat că niciun cetățean care-şi îndeplinește serviciul în cadrul Armatei Naționale nu trebuie să fie educat prin simboluri militare sovietice şi cu o mentalitate de „învins” în fața ocupanților.

De asemenea, de la brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, va fi transportat azi şi tancul plutitor PT, ca exponat pentru fondurile muzeului. Deschiderea expoziției permanente a Muzeului ocupației sovietice va avea loc la 27 martie 2016.

(Reporter V. Rusu, editor L. Alcază)

img15006107

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!