ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrian Candu a participat la funeraliile maestrului Mihai Volontir

16:14 | 17.09.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Maestrul Mihai Volontir a fost petrecut pe ultimul drum în aplauzele admiratorilor săi, care au venit astăzi, cu sutele, la Palatul Național „Nicolae Sulac”, pentru a-i aduce un ultim omagiu, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

La funeralii a participat și Președintele Parlamentului Andrian Candu, împreună cu conducerea țării, ex-Președintele Republicii Moldova, Mircea Snegur, dar și personalități de vază ale culturii și artei din țara noastră.

„Eu aș prefera să vorbim despre maestrul Mihai Volontir la prezent, el fiind cel care a dedicat scenei mai mult de 40 de ani și a jucat peste 120 de roluri în teatru și în pelicule cinematografice cunoscute și apreciate în întreaga lume. Mihai Volontir va rămîne mereu, prin arta și viața sa, alături de noi. Astăzi urcă spre cer o stea, steaua este Mihai Volontir”, a declarat Andrian Candu.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al maestrului Mihai Volontir a fost depus în holul Palatul Național „Nicolae Sulac”. Ulterior, corpul neînsufleţit al artistului a fost așezat la locul său de veci, la Cimitirul Central din strada Armenească.

Potrivit decretului Președintelui țării Nicolae Timofti, pe data de 17 septembrie în toate localitățile Republicii Moldova drapelele de stat au fost arborate în bernă. 

Născut la 9 martie 1934, în satul Glinjeni, raionul Şoldăneşti, Mihai Volontir este considerat unul dintre cei mai mari artiști ai culturii noastre naționale. Deputat în primul Parlament al Republicii Moldova și semnatar al Declarației de Independență, Mihai Volontir a fost nu doar un mare om de creație prin vocație, dar și un mare iubitor de țară, fiind devotat pînă la ultima suflare rădăcinilor sale naționale.

(Editor A. Răileanu)

img15006150

img15006150

img15006150

img15006150

img15006150

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!