ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lotul național de judo a cucerit patru medalii la Europenele de la Oberwart

10:07 | 20.09.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Lotul național de judo (juniori) a cucerit o medalie de argint și trei de bronz la Campionatul European de la Oberwart (Austria), transmite MOLDPRES.

Argintul i-a revenit ieri lui Nicon Zaboroșciuc (81 kg), care a devenit după patru victorii obținute în preliminarii cîștigătorul grupei sale, în semifinală l-a întrecut pe Viktor Makhuka (Ucraina), iar în finală i-a cedat olandezului Frank de Witt.

De o medalie de bronz s-a învrednicit ieri la categoria de pînă la 81 de kilograme și coechipierul Dorin Goțonoagă. El a obținut două victorii în seria sa, fiind apoi învins de campionul Frank de Witt. În recalificări a repurtat două victorii și a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

În prima zi de concurs Cristina Budescu (48 kg) şi Denis Vieru (60 kg) au intrat în posesia medaliilor de bronz. Gheorghe Blănaru 66 (kg) s-a clasat pe locul cinci, iar Mihail Doncilă (55 kg) s-a situat pe locul şapte. 

Toți premianții sînt elevi ai Liceului Internat republican cu Profil Sportiv.

”Cu această generație de sportivi avem șansa de a relansa frumoasa istorie a judoului nostru. Sînt tineri talentați”, a declarat pentru agenție antrenorul lotului național de seniori Veaceslav Bacal.

Cea mai înaltă performanță în judoul moldovenesc aparține lui Victor Florescu, care este vicecampion mondial. Premianți la Europene și Mondiale au devenit Victor Bivol și Sergiu Toma. Federația de profil este condusă actualmente de Andrei Golban, vicecampion european.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img15006212

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!