ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Merkel și Hollande se vor adresa împreună Parlamentului European la 7 octombrie

11:20 | 22.09.2015 Categorie: Externe

Strasbourg, 22 sep. /MOLDPRES/.Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez François Hollande se vor adresa împreună Parlamentului European la data de 7 octombrie, în timpul viitoarei sesiuni plenare de la Strasbourg, a anunțat luni Martin Schulz, președintele legislativului european, inițiatorul acestei intervenții comune, transmite AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Este o vizită istorică într-o perioadă dificilă istoric", a apreciat Schulz într-un comunicat, în contextul divizărilor profunde între statele Uniunii Europene în ceea ce privește răspunsul la cea mai gravă criză a migranților și refugiaților survenită în Europa după 1945.

"Uniunea Europeană se confruntă cu provocări importante și are nevoie de angajamente puternice din partea conducătorilor săi. Este un semnal important ca un astfel de angajament să fie asumat în fața reprezentanților europeni aleși în mod democratic", a subliniat Martin Schulz în comunicat.

Precedenta intervenție comună a doi lideri german și francez în Parlamentul European datează din 1989, cînd în fața eurodeputaților au vorbit cancelarul Helmut Kohl și președintele François Mitterand, menționează AFP.

 

/Editor M.Cucu/