ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetăţenii Republicii Moldova pot călători fără vize în Ecuador

10:35 | 08.10.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează despre intrarea în vigoare a Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Ecuador privind călătoriile fără vize ale cetăţenilor, semnat la Chişinău, la 30 octombrie 2012, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare si comunicare cu mass-media al MAEIE.

Astfel, cetăţenii ambelor state sînt scutiţi de obligativitatea de a deţine viză pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămîne pe teritoriul celuilalt stat, pentru o perioadă de pînă la 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

Totodată, MAEIE atenţionează că scutirea de viză de scurtă şedere nu acordă cetăţenilor unui stat dreptul de a se încadra în cîmpul muncii pe teritoriul celuilalt stat. Cerinţele necesare pentru vizele de lucru, studii, cercetare, educaţie, reîntregirea familiei şi de şedere pe termen lung sînt reglementate de prevederile legislaţiei naţionale.

(Editor M. Jantovan)

img15006714

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!