ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antreprenoare din 17 localităţi rurale au primit granturi pentru dezvoltarea afacerilor

17:12 | 21.10.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Antreprenoare din localităţi rurale au primit astăzi cecuri de grant în mărime de pînă la 5 mii de dolari SUA pentru a-și dezvolta afacerile, la o ceremonie organizată în cadrul Expoziţiei Farmer 2015. Banii au fost oferiți de Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrată, informează MOLDPRES.

Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrată este implementat de Guvern, în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women), cu susţinerea financiară a Guvernului Danemarcei şi Suediei.

„Prin intermediul sprijinului oferit de Program, astăzi avem 17 femei gata să înceapă sau să-şi extindă afacerile. Avem încredere că aceste femei îşi vor crește nivelul de încredere, vor obţine venituri mai mari și bunăstare în familiile lor, ca urmare a suportului Programului. Mai mult, avem încredere că această susţinere va crea noi locuri de muncă și va contribui la veniturile locale în comunități”, a declarat Ulziisuren Jamsran, reprezentantă de țară, UN Women în Moldova.

„Avem ocazia să contribuim la demararea de noi afaceri iniţiate de femei din mediul rural. Aceste femei vor putea creşte alături de copii şi de ţara lor, în calitate de antreprenoare”, a declarat Narine Sahakyan, reprezentanta permanentă adjunctă PNUD Moldova.

Beneficiarele de granturi deţin sau urmează să iniţieze afaceri în domeniul apiculturii, zootehniei, de prelucrare a produselor alimentare, horticulturii, florăritului, meşteşugăritului, confecţiilor, prestare de servicii.

Antreprenoarele vor beneficia de asistenţa Programului timp de un an pentru a implementa cu succes planurile de afaceri.

În aprilie curent, Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrată a acordat alte 38 de granturi în mărime de pînă la 5000 de dolari. Cei 38 de antreprenori, care şi-au expus bunurile la standul comun la Expoziţia Farmer 2015, au creat 140 noi locuri de muncă în cele 30 de comunităţi partenere.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!