ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La 27 ianuarie va fi marcată Ziua naţională de comemorare a Holocaustului

10:38 | 29.10.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. În fiecare an, la 27 ianuarie va fi marcată Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului. Hotărîrea respectivă a fost aprobată ieri de Guvern, informează MOLDPRES.  

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, această zi comemorativă a fost instituită „ţinîndu-se cont de practicile din statele europene, istoria şi modelul de convieţuire paşnică a minorităţilor naţionale în Republica Moldova”, precum şi pentru prevenirea „fenomenelor tragice din trecut”.  

Holocaust este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ şase milioane de evrei, de toate vîrstele, majoritatea din Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Holocaustul era parte din „soluţia finală a problemei evreieşti”, programul de exterminare a evreilor, plănuit şi executat de regimul condus de Adolf Hitler.

Potrivit datelor Biroului Relaţii Interetnice, în prezent în R. Moldova locuiesc reprezentanţi ai mai multor etnii, între care români, polonezi, belaruşi, ruşi, ucraineni, evrei, rromi, găgăuzi, bulgari ș.a.

(Reporter D. Moraru, editor M. Jantovan)    

img15007288

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!