ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul de guvernare şi noul Cabinet de miniştri urmează să fie prezentate pe 2 ianuarie 2016

14:59 | 28.12.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Programul de guvernare şi noul Cabinet de miniştri urmează să fie anunțate pe 2 ianuarie 2016. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de către premierul desemnat Ion Sturza după întîlnirea cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, informează MOLDPRES.

Candidatul la funcția de prim-ministru a declarat că ”întîlnirea cu speakerul Parlamentului, Andrian Candu, a fost una productivă, în cadrul căreia a fost discutată procedura de prezentare a programului de guvernare şi a Cabinetului de miniştri”.

„În termenul prevăzut de Constituţie, urmează să fie convocat Biroul permanent pentru a stabili ziua ședinței speciale a Parlamentului în care voi cere votul de încredere al deputaților”, a susţinut Sturza.

„În zilele ce urmează voi avea discuţii cu fracţiunile parlamentare, care așteaptă să fie anunțați candidații la funcţia de miniştri. Rămîn pe principiul că aceștia trebuie să fie persoane neafiliate politic. Vom forma o echipă care va include foarte multe nume noi, dar nu întîmplătoare. Lista deja va fi gata sîmbătă dimineaţa, iar duminică membrii Guvernului desemnat urmează să semneze declarația de integritate”, a adăugat Sturza.

La 21 decembrie curent, Ion Sturza a fost desemnat de către șeful statului Nicolae Timofti pentru funcția de Premier. Pînă acum, candidatul a avut întrevederi cu deputații PLDM, PL și PPEM, în timp ce fracțiunile PDM şi PSRM au refuzat să se întîlnească, declarînd că nu vor susține candidatura acestuia la funcţia de prim-ministru.

Potrivit Constituției, candidatul desemnat la funcția de Premier are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului. Acest termen expiră pe 4 ianuarie 2016.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img15009130

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!