ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PLDM a anunţat că trece în opoziție

15:07 | 16.01.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. PLDM va trece în opoziție și nu va  susține candidatura lui Pavel Filip la funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele interimar al liberal-democraților, Valeriu Streleț, după Consiliul Național Politic (CNP)  al formațiunii, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Streleț, PLDM condamnă metodele prin care s-a constituit actuala majoritate parlamentară. „La ședință am cerut celor șapte deputați, care au semnat pentru înaintarea domnului Pavel Filip la funcția de premier să-și retragă semnăturile, în alt caz aceștia nu se vor regăsi în rîndurile partidului. Totodată, am decis că PLDM  se declară partid parlamentar de opoziție”, a declarat Streleț.

„CNP al liberal-democraților a decis organizarea Congresului VII al formațiunii, care se va desfășura la 20 martie curent. În această perioadă partidul va trece printr-un proces profund de evaluare a situației interne și promovarea unor principii de lustrație internă și de neacceptare în componența partidului a unor persoane care au probleme cu justiția”, a mai adăugat Streleț.

Ieri, Președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe ministrul în exercițiu al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor Pavel Filip în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

Potrivit Constituției, candidatul desemnat la funcția de Premier are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului.

(Reporter A. Plitoc, editor F. Galaico)

 

img16000357

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!