ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

SUA vor susţine R. Moldova în implementarea acțiunilor și reformelor concrete

08:51 | 03.03.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Bridget Brink, în cadrul căreia au discutat despre acţiunile şi priorităţile Guvernului Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Premierul a reiterat importanţa sprijinului acordat de SUA şi a altor parteneri externi ai Republicii Moldova, în vederea redresării situaţiei social-politice şi economice din ţară şi promovarea reformelor necesare pentru bunăstarea populaţiei ţării. „Am toată încrederea că vom reuşi, prin acţiuni concrete, să contribuim la restabilirea parteneriatului extern şi la creşterea bunăstării cetăţenilor ţării noastre”, a mai spus Pavel Filip.

Totodată, Prim-ministrul a vorbit despre vizita experţilor Fondului Monetar Internaţional şi a reprezentanţilor Comisiei Europene, cu care a avut discuţii constructive, menite să contribuie la fortificarea instituţiilor statale ale Republicii Moldova.

La rîndul său, Bridget Brink a salutat priorităţile Executivului, menţionînd că Washingtonul va susţine Republica Moldova în implementarea acțiunilor și reformelor concrete.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat şi despre Foaia de Parcurs cu privire la implementarea Acordului de Asociere RM-UE, acţiunile anticorupţie, precum şi efectele aşteptate de pe urma adoptării Legii cu privire la Procuratură, a pachetului de legi cu privire la integritate şi despre necesitatea menţinerii unui dialog cu societatea civilă.

Asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Bridget Brink, efectuează o vizită de lucru la Chișinău, în perioada 2-4 martie, în cadrul căreia va avea mai multe întîlniri cu autorităţile şi organizaţiile neguvernamentale din Republica Moldova. 

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!