ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip a prezentat raportul de activitate pentru primele 100 de zile de la învestire

14:20 | 28.04.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Majorarea pensiilor şi a salariului minim garantat, reducerea tarifului la energia electrică şi gazele naturale - acestea sînt doar cîteva dintre realizările pe care le-a menționat astăzi Prim-ministrul Pavel Filip, la prezentarea primului său raport de activitate, la 100 de zile de la învestirea în funcție, informează MOLDPRES. 

Potrivit lui Filip, în cele 100 de zile de activitate, Guvernul a continuat reformele începute anterior și a plasat integrarea europeană în capul listei de priorități.

„Activitatea Executivului s-a bazat pe îndeplinirea sarcinilor incluse în foaia de parcurs a implementării Acordului de Asociere cu UE, lichidarea corupţiei, găsirea vinovaţilor în fraudele bancare şi recuperarea banilor delapidaţi. Totodată, direcţiile prioritare ale ţării au fost colaborarea constructivă cu partenerii externi, menţinerea transparenţei în activitatea organelor de stat, dezvoltarea economiei şi a agriculturii”, a declarat Pavel Filip.

Premierul s-a referit şi la acţiunile care urmează a fi întreprinse în viitorul apropriat, printre care se numără reforma complexă a Guvernului. „În următoarea perioadă vor fi desfiinţate o treime dintre ministerele şi agenţiile existente, iar domeniile de care sînt responsabile instituţiile desfiinţate vor trece în gestionarea celor rămase”, a afirmat șeful Executivului.

Printre priorităţi se regăseşte şi mărirea salariilor lucrătorilor medicali cu 20%, începînd cu 1 iulie curent, cu scopul de a „păstra medicii şi personalul medical auxiliar în ţară, oferindu-le un mediu bun de activitate”, a precizat Filip.

În acelaşi timp, şeful Cabinetului de miniştri a vorbit despre importanţa semnării unui acord cu Fondul Monetar Internaţional, crearea noilor locuri de muncă şi menţinerea stabilităţii în ţară.

Pe 20 ianuarie curent Parlamentul a acordat vot de încredere Guvernului condus de Pavel Filip, fiind învestit în funcţie cu susţinerea a 57 de deputaţi.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16003430

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!