ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii moldoveni au obținut mai multe medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică

10:40 | 11.05.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Elevii moldoveni au cîștigat o medalie de aur, una de argint, două de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică de Matematică, care a avut loc în perioada 5-10 mai curent, la Tirana, Albania, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Ministerului Educației a precizat că lotul olimpic național a fost format din șase elevi de la Liceul Teoretic „Orizont” din Chişinău.

Medalia de aur a fost obținută de către Cezar Port, cea de argint de Mihail Țarigradschi, iar cea de bronz i-a revenit lui Marcel Bezdrighin, toți trei elevi în clasa a XII-a a Liceului Teoretic „Orizont”. Cea de-a doua medalie de bronz a fost cîștigată de Alic Ciumeico elev în clasa IX-a, iar mențiunea de onoare a fost obținută de colegul său Tudor Șarpe, menționează un comunicat de presă al instituției.

În total la concurs au participat 109 elevi din 18 țări.

Recent două eleve ale aceluiași liceu au obținut o medalie de argint și una de bronz la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, desfășurată în Bușteni, România.

(Reporter P. Beregoi, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!