ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ultimul clopoţel a răsunat în toate şcolile din țară

14:54 | 31.05.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mai /MOLDPRES/. Elevii din întreaga ţară au marcat astăzi ultima zi din anul şcolar 2015-2016, informează MOLDPRES.

Careul solemn a fost organizat şi la liceul „Ion Suruceanu” din localitatea Suruceni, raionul Ialoveni, unde copii  şi-au prezentat talentul şi reuşitele în faţa părinţilor, profesorilor şi colegilor.

„Anul acesta a fost unul rodnic, ne bucură faptul că am înregistrat rezultate frumoase şi sper că în viitor vom progresa, iar elevii noştri vor duce faima liceului chiar şi peste hotarele ţării”, a susţinut primarul satului Suruceni, Vasile Blăniţă.

Directorul liceului, Aurelia Luţa, a afirmat că în acest an s-a muncit foarte mult, „copiii noştri au obţinut succese frumoase la concursuri şi olimpiade. Astăzi avem emoţii deosebite, dorim absolvenţilor noştri succese mari la examene şi în continuarea studiilor”.

La eveniment au fost prezenţi şi părinţii elevilor, aceştia au vorbit despre îngrijorarea faţă de posibila reorganizare a liceului în gimnaziu.

„În ultimii ani numărul elevilor din cadrul instituţiei de învăţămînt a scăzut simţitor, de aceea este posibilă reorganizarea acesteia. Facem apel către Ministerul Educaţiei ca liceul „Ion Suruceanu” să-şi continue activitatea în acelaşi format, deoarece calitatea studiilor aici este foarte înaltă şi copiii noştri au o mare dorinţă să-şi facă studiile liceale anume aici”, a menţionat unul dintre părinți.

„Din păcate, exodul copiilor peste hotare împreună cu părinţii, a cauzat o scădere bruscă a numărului de elevi în liceu. Totodată, absolvenţii clasei a IX-a aleg, tot mai mult, colegiile şi şcolile profesionale. Sîntem convinşi că şcoala merită să-şi continue activitatea, mai ales, că aici vin copii din alte cinci localităţi din apropierea satului Suruceni. O eventuală reorganizare poate duce la faptul că toţi liceeni vor fi nevoiţi să circule tocmai la instituţiile de învăţămînt din Chişinău”, a menţionat Aurelia Luţa.

Ultimul sunet de clopoţel a răsunat astăzi pentru toţi cei peste 300 de mii de elevi din ţară, dintre care circa 45 de mii de sînt absolvenţi ai ciclului gimnazial si liceal.

În perioada 3-21 iunie, elevii din întreaga ţară vor susţine examenele de absolvire a gimnaziului şi liceului.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16004342

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!